Młynek laboratoryjny do produktów stałych
Młynki tnące są uniwersalnymi, trwałymi i wydajnymi maszynami do mielenia surowców w małych zakładach produkcji farmaceutycznej i chemicznej, jak również do mielenia próbek w laboratoriach.
Specyfikacja młynków laboratoryjnych
Młyny tnące są wyposażone są w specjalne głowice dociskowe do szybkiego mielenia na drobny proszek dużych ilości liści, gałązek, drewna, kości, nasion, koncentratów spożywczych, materiałów budowlanych i chemikaliów. Grubość otrzymanej frakcji zależy od czasu mielenia. Czas mielenia trwa zwykle do 2 minut. Model młynka został zaprojektowany do przetwarzania najtwardszych i najtrudniejszych próbek, posiada mocny i niezawodny silnik elektryczny oraz wygodny mechanizm obrotowy ułatwiający opróżnianie.
Ostrza młynków do laboratorium
Ostrza młynów wykonane są ze stali nierdzewnej o wysokiej twardości, dzięki czemu młyny mogą rozdrabniać prawie wszystkie suche materiały o niższej twardości.
Cechy i korzyści z użytkowania
- Trwały, wysokoobrotowy silnik elektryczny.
- Solidna i trwała konstrukcja mechaniczna.
- Ostrza wykonane z japońskiej stali odpornej na korozję o wysokiej twardości, wytrzymałości i trwałości.
- Materiał, z którego wykonana jest misa to stal nierdzewna.
- Szybkie i wydajne siekanie.
- Praca bez wcześniejszego mieszania.
- Łatwa wymiana ostrzy.
Młynek laboratoryjny to doskonałe urządzenie do mielenia próbek takich jak zboża, słód, nasiona, przyprawy, ryż, pszenica, sól, związki o dużej masie cząsteczkowej, drewno, liście, herbata, tytoń, pigmenty, detergenty, korzenie, łodygi, węgiel, koks, granulki, kapsułki, próbki gleby i skał, materiały budowlane.