Vernikabon – syrop ziołowy na wiele dolegliwości żołądkowych

Życie w stresie sprawia, że wiele osób ma problem z tzw. jelitem drażliwym. Przypadłość ta objawia się naprzemiennymi zaparciami i biegunkami. Jednak z takim problemem, który ma swoje podłoże także w układzie nerwowym również można sobie skutecznie radzić. Pomaga zmiana diety na lekkostrawną, a także syrop ziołowo-miodowy Vernikabon.

Pozbądź się uciążliwego problemu z drażliwym jelitem

Wiele osób, które cierpią na zespół jelita drażliwego nie może jeść zbyt ciężkostrawnych potraw. Niemniej jednak trudno żyć w reżimie cały czas i czasem, np. podczas imprezy rodzinnej czy świąt każdemu zdarzy się nieco pofolgować. Kończy się to zwykle bólem brzucha, zaparciem lub biegunką. Można sobie jednak z tym poradzić naturalnymi metodami sięgając po syrop ziołowo-miodowy Vernikabon. Nie trzeba obawiać się skutków ubocznych, gdyż syrop składa się tylko z naturalnych składników, tj. wyciąg z nasion czarnuszki, miód pszczeli, wyciąg z ziela piołunu, ekstrakt z łupiny orzecha włoskiego czy ekstrakt z róży. W syropie znajduje się również wiele olejków, które mają korzystny wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego. Są to: olejek goździkowy, kminkowy, tymiankowy, kolendrowy, cytrynowy, a także miętowy. Wiele osób na nerwy zaparza sobie mięte ma ona bowiem korzystne działanie na skurcze jelit i żoładka, działając rozluźniająco. Tak jest również w przypadku olejku miętowego zawartego w syropie, który doskonale działa w przebiegu zespołu jelita drażliwego. Inne oleki działają bakteriobójczo, przeciwpasożytniczo, a także wspomagają pracę układu pokarmowego.

Kiedy sięgać po syrop Vernikabon?

Dawkowanie syropu Vernikabon ogranicza się do dwóch łyżeczek dwa razy dziennie w przypadku dorosłych, oraz jednej łyżeczki dwa razy dziennie, w przypadku dzieci. Oczywiście trzeba pamiętać, że syropu nie mogą przyjmować osoby uczulone na którykolwiek ze składników. Syrop Vernikabon należy spożywać przed posiłkiem.